: gdzie najlepiej oszczedzac
Witam wszystkich, własnie wróciłem z zagranicy mam troche pieniędzy i chciałbym zainwestowac w jakąs bezpieczna lokate. Poleccie mi jakies dobre rozwia zanie. Chce dużo zarobic ale i nie mam ochoty tracic.
Nie jesteś zalogowany. Zaloguj się bądź zarejestruj
Strony : 1
Witam wszystkich, własnie wróciłem z zagranicy mam troche pieniędzy i chciałbym zainwestowac w jakąs bezpieczna lokate. Poleccie mi jakies dobre rozwia zanie. Chce dużo zarobic ale i nie mam ochoty tracic.
Oczywiście każdy chciałby zarabiać i nie tracić...
Wczoraj czytałem o lokacie fortisa 9%. Lokata 3 miesięczna i jest już od 1000 złotych. Myślę, że powinien się Pan zapoznać z ich ofertą.
Pozdrawiam
Jedne z lepszych lokat terminowych posiadają dwa banki. Otóż Open Finance oraz Inteligo. Radzę sprawdzić to, co oferują oraz poczytać artykuły na temat lokat terminowych, których w internecie jest wiele.
może część środków na lokatę, a reszte na konto oszczędnościowe, ja polecam konto emax plus w mBank, oprocentowanie 6% w skali roku, może pomocny będzie blog http://mbankkonto.blogspot.com , pozdrawiam
Teraz juz nie warto inwestowac w lokaty.Moze własnie w konta osobiste
Najlepiej to mieć własna skarpetę .)
Pieniądze najlepiej ulokować w takim banku, w którym nie będziemy mogli wyciągnąć ich z powrotem. Oczywistym jest, że kasa kusi
Witam!
Ja miałem lokatę w Banku Spółdzielczym, a potem udziały w funduszu inwestycyjnym Union Investment z oby byłem bardzo zadowolony. Teraz fundusze stały bardziej ryzykowne, ale i tak oferują całkiem wysokie stopy zwrotu z inwestycji (u mnie było to jakieś 14%). Ale ja miałem kasę na fundusze jeszcze przed kryzysem.
Witam
W związku z tym, że zastanawiam się nad ulokowaniem pieniędzy mam pytanie, na co w ogóle zwracać uwagę przy wyborze konta oszczędnościowego? Nie jestem bardzo zorientowany w tym temacie i byłbym wdzięczny za cenne wskazówki Pozdrawiam
Jeżeli nie wskazówki to może ktoś pomoże i podzieli się swoją opinią na temat tego konta oszczędnościowego? Znalazłem wczoraj i zastanawiam się nad tą ofertą konta oszczędnościowe
Dla niezdecydowanych jest konto - połaczenie wydatków osobistych i oszczędzania. Toyota Bank ma hybrydowe tanie konto oszczędnościowe.
Ja mam konto oszczednościowe w PKOBP i nie narzekam, im dłużej trzymam pieniądze tym większe odsetki mi rosną
A ja uważam, że najlepiej jest samu wybrać kilka i się przekonać gdzie się najbardziej opłaca.
http://profidoradca.systempartnerski.pl ciowe.html
Jeśli już lokata, to taka na dłuższy okres, np 3 miesiące i dłużej, ale z dzienną kapitalizacją, aby nie płacić podatku "Belki". Dlaczego dłuższa? Aby nie kusiło do podbierania. A "brak belki w oku" nie obniż odsetek. jeśli jest kasy masz dużo, kilka lokat z dzienną kapitalizacją. To propozycja oszczędzania bez inwestowania, mniejszy, ale pewny zysk.
Lokata strukturyzowana przedstawiana jest jako produkt pozwalający zarabiać zarówno podczas wzrostów, jak i spadków na GPW. Jej dużą zaletą jest gwarancja powierzonego kapitału, co ma skusić do tej formy inwestowania klientów chcących uniknąć ryzyka
http://profidoradca.systempartnerski.pl
owane.html
NIestety dzisiaj inflacja zjada zyski z lokat
zwykłe konto oszczednościowe mi starcza na razie,
Jeśli się chce odkładać po kilkaset zł miesięcznie (tak jak w moim przypadku) to najlepiej założyć sobie konto oszczędnościowe. Ja mam w Deutsche Bank i jestem bardzo z niego zadowolony.
Wszystkie konta oszczędnościowe możecie porównać tutaj:
http://www.finansosfera.pl/porownanie-k
osciowych/
witam
mozesz zobaczc tu:
na stronce internetowej : bank.e-biznes.org
pozdrawiam
Lokaty w obliczu naszej inflacji stają się nieopłacalne. Rozwiązaniem mogą być fundusze inwestycyjne. Sprawdź gdzie u siebie w mieście działają firmy doradcze, udaj się tam, pomogą Ci
BGŻ optima ma wysokie oprocentowanie na razie, ale i tak inflacja zżera większość zysków więc w skali roku przy najlepszych lokatach zarabiasz 1 góra 2 % netto, czyli tyle co nic.
Należy unikać parabanków dających 16,5% bo nie ma gwarancji, że odzyskamy wpłacone pieniądze.
Rachunek oszczędnościowy, lokata, polisolokata czy program systematycznego oszczędzania? A może rachunek maklerski lub fundusz inwestycyjny?
Wybór produktu, który będzie gromadził nasze finansowe nadwyżki, może przyprawić o zawrót głowy!
Zapoznaj się z możliwościami pomnażania swoich pieniędzy:
===> sprawdź <===
(Strona Posty z 24)
Strony : 1